• Bel gerust
  • 072-5669956

Nieuws

¡Campo del Sol os desea feliz 2023! Campo del Sol wenst u een gelukkig 2023!

Per oktober 2022 worden de lessen gegeven in een goed voorzien leslokaal bij restaurant Herberg Jan in het centrum van Heiloo. 

Op 14 en 16 oktober 2019 hebben we in de lessen voor gevorderden bezoek gekregen van Sisa, een inheemse vrouw uit Ecuador. Sisa vertelde over haar cultuur en haar leven. Het waren interessante uren! Tevens is er geld ingezameld voor de stichting Caya Cama Ecuador, zodat de kinderen uit het dorp van Sisa naar school kunnen gaan of een studie kunnen geven.


Op 23 november 2018 organiseerde Campo del Sol NOCHE DE LA MEMORIA PERDIDA, een avond waarbij de Spaanse fotograaf Miquel Gonzalez foto's heeft laten zien en heeft verteld over de plaatsen die symbolisch zijn voor de onopgeloste trauma's uit de burgeroorlog en de Franco-tijd. De lezing was in het Spaans, maar werd ook in het Nederlands vertaald. Het was een heel bijzondere avond. Met dank aan Miquel Gonzalez en aan de Sociëteit Alkmaar.

 

januari 2018
Una cata de vino (wijnproeverij) con los estudiantes.

September 2017
Uitmarkt Heiloo

Op donderdag 19 februari  2015 presenteerde de Spaanse fotograaf Nacho Gil zijn foto's over Madrid aan de cursisten van Campo del Sol en andere geïnteresseerden. Nacho kwam hier speciaal voor naar Nederland. Op www.callejeandomadrid.com staat meer info over zijn foto's. Ook dit evenement werd gehouden in het Golden Tulip Hotel Alkmaar, waar heerlijke tapas werden geserveerd. Het was een leuke, interessante avond!

Op zaterdag 24 januari speelt Rosmarie Blaauboer speciaal voor Campo del Sol de theaetervoorstelling Colometa, gebaseerd op het boek La Plaza del Diamante van Mercé Rodoreda. Een heel bijzondere voorstelling over het leven van een vrouw in Barcelona, voor, tijdens en na de burgeroorlog. De voorstelling wordt gehouden in het Golden Tulip Hotel Alkmaar, Arcadialaan 6, Alkmaar. Aanvang 15.00 uur. Entree: 15 euro. Deze mooie voorstelling is te reserveren via info@campodelsol.org.


 

14 november 2014.

De gevorderden groepen zijn op excursie gegaan en hebben een leuke en interessante rondleiding in het Spaans door de Lassie fabriek gekregen.

 

 

 

 Na een leuke Uit&Zo Heiloo, zijn we met een vernieuwd leslokaal weer helemaal klaar voor de lessen! ¡Hasta mañana!

 

26 aug 2014.

Campo del Sol start dit cursusjaar een Spaanse leesclub. De enige Spaanse leesclub in Nederland! De bedoeling van deze club de lectura is dat er 4 (niet te dikke) Spaanse of Latijns-Amerikaanse literatuurboeken per jaar worden gelezen, die we daarna in het Spaans gaan bespreken. Voor de club de lectura zullen we dus 4 x per jaar (ca. 1 x per 3 maanden) op een nog nader te bepalen dag samen komen. De kosten hiervoor zullen 50 euro per jaar bedragen. Het eerste boek dat op de boekenlijst komt is La plaza del diamante, van de Spaanse schrijfster Mercé Rodoreda.
 
Het doel van de club de lectura is om kennis te maken met de Spaanse en Latijns-Amerikaanse literatuur. Door te lezen vergroot je je woordenschat en krijg je meer zicht op de grammaticale vormen. Met daarna dus een uur conversatie met als thema het gelezen boek. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, neem dan contact op via het contactformulier. Als er voldoende interesse is, kunnen we hiermee eind september aan de slag.
 

Zondag 22 juni staat Campo del Sol met een stand op de vitaliteitsbeurs in de Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, Alkmaar. Kom een kijkje nemen! Van 13.30 uur tot 17.00 uur.

Maart 2014.
La Noche de Historia Española was een groot succes! Muchas gracias a Adri Steenhoek y al Hotel Golden Tulip Alkmaar! Kijk voor meer foto's op www.facebook.com/CampoDelSol.

 

 

 

 

September 2013. Leuk etentje met enkele cursisten.

 

april 2013.

La Noche de Poesía ter ere van het 10 jarig bestaan van Campo del Sol was een groot succes. Kijk voor foto's op de facebookpagina: http://www.facebook.com/CampoDelSol.

Hartelijk dank aan de cursisten voor hun aanwezigheid en inzet.

Voor deze speciale gelegenheid is een dichtbundel uitgegeven, met daarin 27 gedichten van bekende en onbekende Spaanstalige dichters. In het boek zijn ook de Nederlandse vertalingen van de gedichten weergegeven. De cursisten van Campo del Sol kregen de bundel als herinnering mee. 

 

 

Campo del Sol leent nu ook Spaanse dvd's uit.

 

3 oktober 2012.

Mary Zonneveld heeft een praatje gehouden over Spanje in de tijd van Filips II op basisschool de Zandloper. Dit in verband met Alkmaars Ontzet op 8 oktober. Was weer erg leuk!

1 september 2012

Uit&Zo Heiloo was een groot succes. Het was prachtig weer, cursisten zijn langs geweest en veel mensen hebben informatie gevraagd of zich ingeschreven. Volgend jaar weer!

 

4 november 2011.

Groep 5 van basisschool de Klipper uit IJmuiden kreeg donderdag een Spaanse les. De groep is bezig met het thema Spanje, en daar paste wel een les Spaans bij! Vandaar dat Mary Zonneveld vann Campo del Sol werd ingeschakeld. Met veel enthousiasme leerden de leerlingen hoe ze in het Spaans een ijsje of een hamburger kunnen bestellen. Ook leerden ze in het Spaans groeten, tellen en een liedje. Aan het eind van de les konden de leerlingen het geleerde door middel van rollenspelen  in de praktijk brengen. Het was een plezierig en leerzaam uur. Hier een een leuke reactie van  de leerlingen:

Na de herfstvakantie zijn we gestart met het thema Spanje.
We waren echt heel blij dat we Spaanse les kregen!:)
De spaanse les was echt super leuk! Adiós.


Burcin en Sien

 

3 sept. 2011

Campo del Sol stond dit jaar op Uit&Zo Heiloo. Het was een geslaagde dag met mooi weer!

   De grote hulp van Campo del Sol.

 

Juli / augustus 2011.

Mary Zonneveld heeft deze zomer een docentencursus gevolgd aan de universiteit van Santander. De cursus ging over het gebruik van informatie- en communicatie technologieën in de les. Bij Campo del Sol wordt hier al gebruik van gemaakt, het klaslokaal is voorzien van moderne middelen zoals een laptop en een beamer. De nieuwe ideeën die werden opgedaan in Spanje kunnen dan ook meteen in de praktijk worden gebracht!

 

Alle Spaanse docenten (uit heel Europa) die deelnamen aan de cursus voor de Universiteit van Santander.

 

Januari 2011.

Campo del Sol zal ook dit jaar de taaltraining Spaans aan het personeel van Lassie en Carbonell Nederland voortzetten. Dit gebeurt op locatie in de fabriek in Wormer.

 

Juni 2010.

Mary Zonneveld heeft weer een beurs gekregen van het Spaanse Ministerie van Onderwijs.Er waren maar twee beurzen voor Nederland te vergeven, dus het is een grote eer.

In juli zal zij een docentencursus aan de Universiteit van Salamanca volgen, met docenten Spaans uit de hele wereld. Natuurlijk heeft zij er veel zin in!

 

November 2009.  Campo del Sol geeft nu ook examentraining aan stewardessen van de KLM.

  

9 juni 2009

Dit jaar is het 50 jaar geleden dat Toverrijst werd uitgevonden in de Lassie fabriek in Wormer.

Campo del Sol was wegens haar functie als docente Spaans aan de fabriek uitgenodigd om dit te vieren op 9 juni. Quintis en Hans Klok maakten er een bijzonder feest van.

Lassie, enhorabuena... 

  

 

 13 maart 2009

Spaanse les voor groep 3 Zandloper. 

Groep 3B van de basisschool de Zandloper in Koedijk heeft vrijdag een uur Spaanse les gekregen. De groep is deze weken bezig met het thema Spanje, en daarom werd Spaans taalinstituut Campo del Sol ingeschakeld om een uur les te geven. Op speelse wijze leerden de kinderen een flink aan woorden en een liedje. De leerlingen waren zeer enthousiast. Aan het einde van de les werden mooie tekeningen gemaakt van de geleerde woordjes.

 

   

Mary Zonneveld met de Spaanse schrijver Eduardo Mendoza. augustus 2008, Jaca.

 

juni 2008
Mary Zonneveld heeft weer een beurs gekregen voor een gespecialiseerde docentencursus. Na de universiteiten van Salamanca, Barcelona en León, gaat zij dit jaar naar de Universiteit van Zaragoza, een zeer gerenommeerde universiteit op het gebied van Spaans taalonderwijs. De cursus zal de eerste twee weken van augustus plaatsvinden. Voor info over de universiteit van Zaragoza, kijk op: http://www.unizar.es/

 

De docenten Spaans die deelnamen aan de cursus aan de universiteit van Zaragoza.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contactformulier

Bel gerust naar 06-18828597 of neem contact op via onderstaand contactformulier.

 

Like ons!